Previous
Next

Kaj je Emmett tehnika?


Tehnika EMMETT je posebna oblika telesne terapije. Izvaja se jo z lahnim pritiskom prstov na specifične točke, poznane kot ‘Emmett točke’. Te točke niso enake tradicionalnim energijskim/trigger točkam ali akupresurnim točkam ali katerimkoli drugim točkam, ki so opisane v drugih terapijah. Pritisk, ki je potreben za stimulacijo EMMETT točk ni nujno čvrst ali boleč. Za izrek ‘Brez bolečine ni uspeha’ v filozofiji tehnike EMMETT ni prostora.

O ROSSU EMMETTU

Ross Emmett dela kot komplementarni maser in Bownov terapevt od leta1980. Je kvalificirani učitelj odraslih oseb in inštruktor masaže ter Senior Inštruktor Bownove terapije. Kvalificiral se je na sledečih področjih: Trigger terapiji, Nevro-lingvističnem programiranju (NLP) in klinični hipnoterapiji.
Ross je prvič odprl svojo prakso v severozahodnem Queenslandu, rudarskem mestu Mt. Isa. Zaradi njegove lokacije je mnogo klientov, vključno z rudarji ter ljudi z živinorejskih farm, moralo priti iz oddaljenih krajev. Ross je bil zaradi tega prisiljen zagotoviti takojšnje in dolgotrajne rezultate, saj se njegovi klienti niso mogli redno vračati na ponovne terapije.

Na prošnjo kolegov v zadnjih letih je Ross je razvil izobraževalni paket, s katerim prenaša do sedaj pridobljene izkušnje. To sedaj imenujemo “Emmett Tehnika”.

Ross Emmett

Kaj je Emmett terapija?

Je zaporedje majhnih gibov na določenih točkah, ki aktivirajo in re-aktivirajo mišični spomin. Če mišica doživi travmo (nesrečo), šok ali poškodbo, se mišična vlakna napnejo, da zaščitijo to področje. Z Emmett terapijo izvedemo sekvenco gibov ali potez (‘switch’), ki v določenem časovnem obdobju sporostijo to področje, ob tem se tkivo ‘spomni’, kaj naj bi počelo.

EMMETT terapevt  je vešč:

  • pravega pritiska na točko
  • izvajanja v pravi smeri
  • pravega časa izvajanja.
To je kombinacija elementov, prilagojena vsakemu posamezniku, kar povzroči želene fizične spremembe. Kljub temu, da je velikokrat kombinirana z drugimi tehnikami, tehnika EMMETT učinkuje in je učinkovita terapija sama po sebi.

Kako izgleda Emmett tretma?

– Klient lahko sedi, stoji ali leži
– Lahko se izvaja kot samostojna terapija ali v kombinaciji z drugimi tehnikami
– Izvaja se direktno na koži ali preko obleke
– Tretma traja od 10 do 30 minut, če je tehnika EMMETT uporabljena samostojno; če je kombinirana s sproščujočo masažo ali drugimi terapijami pa lahko traja tudi dlje časa.

Kako se izvaja?

Menijo, da tehnika EMMETT omogoča komunikacijo s telesom na način, ki je opisan v literaturi kot ‘analiza kritične točke’: ‘V vsakem visoko kompleksnem sistemu je posebna kritična točka, na katero bo najmanjši pritisk povzročil veliko spremembo v sistemu.’ Terapevt tehnike EMMETT se lahko primerja z električarjem, ki zna poiskati te kritične točke in jih s pravilno stimulacijo vrniti v prvotno stanje. Živčni sistem in možgani z zaznavo stimulacije pošljejo nov odziv, ki bo vplival na stanje prizadetega dela telesa. Rezultat je pogosta takojšnja fizična sprememba. Posebne jezikovne sposobnosti so vključene v zdravljenje, da bi okrepile pozitivne fizične spremembe, ki močno izboljšajo terapevtski izid.

Kako deluje?

Emmett tehnika uporablja kožo kot nekakšen zaslon na dotik, izredno občutljivo, zato za aktivacijo potrebuje le rahel dotik. Rahel dotik s prstom na funkcijsko tipko in tako se vam odpre želena aplikacija. Podobno reagira tudi naše telo ob aktivaciji specifičnih Emmett točk.
Emmett tehnika uporablja direktne impulze na mišice in kite, preko fascije. Živčni sistem vodi preko stimulacije fascije v možgane, ki prenesejo korigirane informacije na ta način se lahko odpravijo blokade, tako telo lahko v najkrajšem času zopet vzpostavi ravnovesje. Rezultat je navadno takoj občuten oz. viden s pozitivnim odzivom telesa.

Emmett Tehnika je bila prvič uvedena v Slovenijo 2015. Rastoča popularnost te tehnike prispeva k temu, da je zanimiva široki populaciji terapevtov ter zdravstvenim in kineziološkim profesionalcem.

Contact to Listing Owner

Captcha Code
X